Ajankohtaista

Veden keittokehotus jatkuu

24.04.2024« Takaisin

24.4.2024, klo 16:40

KALLAN YMPÄRISTÖTERVEYS TIEDOTTAA
PIETARSAAREN VEDEN JUOMAVESI ON EDELLEEN KEITETTÄVÄ

Pietarsaaren Vesi toimittaa talousvettä Pietarsaaren kaupungille. Pieni määrä Pietarsaaren Veden vettä on toimitettu myös Luodon kunnan Vikarholmeniin ja Furuholmeniin. Maanantaina 22.4.2024 otetussa säännöllisessä vesinäytteessä on myös todettu enterokokkeja.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on edelleen keitettävä 5 minuuttia.

Vesilaitos jatkaa talousveden tehostetun klooraamisen ja vedessä tulee esiintymään enemmän kloorin hajua kuin normaalisti. Kloori tappaa haitalliset mikrobit. Veden kloori ei aiheuta terveyshaittaa vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun. Vedellä voi peseytyä normaalisti ja astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on pesemisen jälkeen kuivattava huolellisesti.

Kallan Ympäristöterveys on ottanut uusia näytteitä keskiviikkona 24.4.2024 ja näiden näytteiden analyysitulokset saadaan torstaina 25.4.2024 (koliformiset bakteerit ja e-coli) ja perjantaina 26.4.2024 (enterokokit).

Talousveden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Enterokokit ovat suolistobakteereja, joita ei pitäisi esiintyä talousvedessä. Niiden esiintyminen osoittaa, että talousvesi on saastunut esimerkiksi pintavedestä.

Lisätietoa:
https://www.pedersore.fi/fi/ympaeristoeterveys-ja-elaeimet/terveydensuojelu/talousvesi/